Frissítést kapott a Hyundai Ioniq

Eltelt három év a bemutatás óta, így muszáj volt kezelésbe venni a Hyundai Ioniq modellcsaládot. Új üzemmódokkal bővült és alapáron megelőzi most már a balesetet.

A Hyundai három éve mutatta be az Ioniq modellcsaládot, mely nem csak kétféle hibrid, hanem full elektromos kivitelben is piacra került. Ez pont annyi idő, mely már megkövetel egy kisebb frissítést, így lépett is az ügyben a Hyundai és most megmutatta a ráncfelvarrás részleteit.

Külsőleg az új lökhárítók, az átrajzolt hűtőmaszk és a LED-es fényszórók árulkodnak a beavatkozásról, belül pedig a légkondi és a fűtés megváltoztatott panelje lehet feltűnő. Opciós extraként kérhetünk 10 colos infotainment képernyőt is.

Alapáron jár mostantól a SmartSense csomag mind a három változathoz, mely magába foglalja az aktív balesetmegelőző rendszert, a sávtartó automatikát és az éberség figyelőt is.

Új üzemmódokat is kapnak az új Ioniq tulajdonosok. Ilyen például az Eco+, amely alapvetően a takarékos vezetést preferálja, ám veszélyes szituációkban a tartalék energiát képes a vezető szolgálatába állítani. Megjelent emellett az elektromos autóknál ma már elengedhetetlen egypedálos vezetés is, azaz a gázpedált elengedve aktiválódik az energia visszanyelő funkció, ezáltal lendületesen lassítva a járgányt.