Utódot kap a Toyota Aygo

A Toyota a kis városi autók szegmensében is tovább képviselteti magát, ugyanis már készül az Aygo utódja Yaris alapokkal.

A Toyota hivatalosan is megerősítette, amit néhány kémfotó felbukkanása után már sejteni lehetett, azaz készül a kis városi autójuk, az Aygo utódja. Az még közel sem biztos, hogy az új modellnél is megtartják a gyáriak a régi elnevezést, néhány fontos adat azonban már most kiderült.

Megerősítést nyert például, hogy az A-szegmensben csatába induló négykerekű a jelenlegi, most már az Év Autója címet is birtokló Yaris alapjaira építkezik, azaz a GA-B platform lehetőségeivel élnek majd a gyáriak.

Ez akár a teljesen elektromos hajtást is lehetővé tenné, de a Toyota erről a lehetőségről egyelőre nem beszélt. Lesznek viszont kisebb belsőégésű motorok, ami a gyártó szerint a megfizethető kategória elengedhetetlen feltétele jelenleg. Persze, ez nem jelenti azt, hogy hibrid fronton nem teszik majd próbára magukat a szegmensben a japánok.

„Az A-szegmensben továbbra is a belsőégésű motorok dominálnak, ugyanis ebben a kategóriában meghatározó, hogy milyen költségek merülnek fel az autó kapcsán. A piaci kilátásaink szerint ez a jövőben is így marad még, azaz a pénzügyi elérhetőség továbbra is domináns szempont lesz az ügyfelek számára.”- mondta a Toyota szóvivője.

A kis városi Toyota ugyan abban a csehországi üzemben készül majd, ahol eddig is az Aygo gyártása folyt, a hivatalos premier pedig idén az év második felében várható.

kémfotók: CarScoops