Képeken mutatta meg a gyártó a Mercedes-AMG új csúcsmodelljét

Egy brutálisan erős hibriddel bővül nemsokára a Mercedes-AMG palettája. Most mutatta meg először a gyártó az AMG GT 73-at.

Akár egy „átlagos” négyajtós Mercedes-AMG GT-nek is tűnhet az a modell, melyet a gyáriak legújabb promóciós képein láthatunk a Forma 1-es versenyautó és a One szupersportkocsi mellett, ám a részleteket jobban megnézve kitűnhet, hogy itt bizony valami merőben új van készülőben.

A minimálisan, de mégis átrajzolt első lökhárító mellett ugyanis feltűnik egy felirat is az újdonság oldalán. Ez a V8 Biturbo E Performance, mely egyértelmű bizonyítéka annak, hogy egy hibrid átiratról beszélünk.

Bár pontos specifikációkat nem közölt még a gyártó, egyes feltételezések szerint a 2017-es Mercedes-AMG GT koncepció sorozatgyártásra finomított hajtáslánca kerül be így a palettába. Ez egy 4 literes V8-as duplaturbós benzines erőforrást jelent, amelyet elektromos motorral egészítenek ki, így elérve a 800 lóerő feletti rendszerteljesítményt. Akkoriban azt mondták az illetékesek, hogy ezzel a specifikációval 3 másodperc alatti 100-as sprinttel büszkélkedhet a „családi” AMG.

A Mercedes-AMG elnöke, Philipp Schiemer hozzátette, hogy az E Performance megjelölés a jövő teljesítményre kihegyezett hibrid modelljeinek a sajátja lesz, többek között olyan technológiai újításokkal, mint például a Forma-1 világában már szélsőséges körülmények között tesztelt elektromos turbófeltöltés.