Új belépő szint jön a Lexus kínálatába

Egy kisebb kompakt SUV bemutatását tervezi a Lexus pár héten belül. Az LBX a belépő szintet jelenti majd a japán gyártó kínálatába.

A Lexus tavaly búcsúztatta el a kínálatából az eddigi belépő szintet képező CT modellt. Most viszont újabb modell érkezik ebbe a kategóriába, azaz nemsokára bemutatkozik az LBX modell. A helyzet annyival más, hogy most már egy kompakt SUV jelenti majd a legolcsóbb Lexus alternatívát. A gyáriak komolyabban nem mentek még bele a részletekbe, de annyi már most bizonyos, hogy az újdonság a Toyota Yaris Cross alapjaira építkezik, így jó eséllyel a hajtáslánc tekintetében is lesz átfedés a két japán között.

A Yaris Cross esetében egy 1,5 literes benzines erőforráson alapuló hibrid rendszerről beszélhetünk 115 lóerős teljesítménnyel, de a Lexus szalonokban valószínűleg nagyobb ménest kínálnak majd ehhez a hajtáshoz.

Az LBX dizájnjából egyelőre csak keveset mutattak meg a gyáriak, azaz a premierig be kell érnünk a hátsó lámpa LED rajzolatával. De a hivatalos bemutató szerencsére már nincs túl messze, hiszen az június 5-én esedékes Olaszországban, egészen pontosan Milánóban.