Újabb filmes autó vált eladóvá

Manapság egyre jobban pörög a filmes autók piaca, hiszen egy-egy híresebb példányért vagyonokat hajlandók kifizetni a tehetősebb gyűjtők. A Baby Driver Subaruja az arany középutat képezi.

Sok esetben dollármilliókért cserélnek gazdát a híresebb és ikonikusabb filmes járgányok. Az aukciós oldalakon ráadásul sorra tűnnek fel az ilyen tételek, de szerencsére van azoknak is alternatíva, akik a „megfizethetőbb” gyűjtői darabokat keresik. Ilyen például a 2017-es Baby Driver filmben látott piros Subaru Impreza is, ami a képernyőn WRX kivitelként feszít, pedig egy erős átépítés után már közel sem az.

Mivel az eladásra kínált példány kaszkadőr munkákra is fel volt készítve, ezért komplett WRX STi hajtásláncot kapott, azaz a 2,5 literes turbós egység már 305 lóerőt képes leadni benne. Mindezek mellett még kovácsolt dugattyúkkal, hidraulikus kézifékkel, Exedy kuplung szettel és Cusco hátsó, illetve OS Giken első differenciálművel tették még ütőképesebbé az autót a film kedvéért, a hatás pedig nem maradt el. Aki látta a Baby Driver filmet, az biztos nem felejti el a trükkös menekülős jelenetet, ahol a csendes hősünk ott veszi palira a rendőröket, ahol csak tudja.

Na szóval, egy ebay-es aukción lehet most lecsapni a járgányra, melyhez jár minden dokumentáció és filmes bizonyíték. Jelenleg a legnagyobb ajánlat 20 ezer dollár érte, de ez még nem éri el a minimális összeget, amit szeretne kapni érte a jelenlegi tulajdonosa. Kérdés, hogy mennyi lesz a végén az annyi, de a hirdető a biztonság kedvéért azt is beleírta a Subaru leírásába, hogy pár éve egy másik a filmnél használt példány (igen, a rendezők több autót rendelnek be a filmekhez) csaknem 70 ezer dolláros áron kelt el egy hasonló árverésen.