Lóerők ezreit ígéri a görög Spyros cég az új szupersportkocsi kapcsán

Szokták mondani, hogy merj nagyot álmodni. Na most úgy tűnik, hogy a görög Spyros cég meg is fogadta ezt az ajánlást és egy olyan szupersportkocsit készülnek piacra dobni, ami minden ma ismert konkurenciának odaver egyet. Már ha igazak az állítások.

Néha úgy tűnik, hogy már-már kezd elhalni a lóerő háború, aztán mindig jön egy újabb piaci szereplő, aki csak rálicitál a konkurenciára. Pontosan így tesz a görög Spyros is, akik egy igazán extrém sportkocsit készülnek piacra dobni.

A Project Chaos néven emlegetett szupersportkocsi kapcsán ugyanis a márka képviselői minimum 2000 lóerőt emlegetnek, de motorkialakítástól és persze némi extra pénz ráfizetéstől függően akár 3000 lóerőnyi teljesítményt is kaphatnak majd a tehetős vásárlók. Mindezt az eddigi információk szerint egy 4 literes ikerturbós V10-es egységből hozzák majd ki, aminek ráadásul több eleme 3D nyomatással készül majd. Ezzel az egységgel olyat gyorsul majd a járgány, hogy aki pislog, az le is maradhat a fontosabb pillanatokról, ugyanis a gyári adatok szerint 1,8 másodperc alatt lesz majd 100-on a Syros Project Chaos, ráadásu a 200-as tempó eléréséhez is elég lesz 2,8 másodperc a gázpedált tövig nyomva.

Ez a 3D nyomtatásos gyártási eljárás a karosszárián is visszaköszön majd, ám a karbonszálas monocoque cella ugyan azzal a módszerrel készül majd, mint amit a komolyabb versenyautók esetében is alkalmaznak a gyártók.

Az előzetes ígéretek szerint már jövőre bemutatkozhat a brutális görög szupersportkocsi. Első nekifutásra a Genfi Autószalonon akarták a premierjét ünnepelni, de mint tudjuk, az jövőre is elmarad, így valószínűleg egyéni bemutatóra számíthatunk. Reméljük legalábbis, hogy a nehéz gazdasági helyzet nem húzza keresztbe a fejlesztők számításait, mert ha csak a fele igaz annak, amit most elmondtak, akkor már egy egyedi és kimagasló járművel gazdagodhat a világ.