Beindult az Aston Martin DBX gyártása

Az Aston Martin sokévnyi tervezés és próbálkozás után végre elkezdte gyártani a saját SUV modelljét, a DBX-et. Ünnepélyes keretek között gurult le az első példány a vadonatúj gyár szalagjáról.

A sok negatív fejlemény (csődközeli állapot, vezérigazgató menesztése) után végre pozitív hírek is érkeznek az Aston Martin háza tájáról. A napokban ugyanis sikerült dupla premiert tartaniuk, ugyanis beindult a védelmi minisztérium egykori területére épített új angliai (St Athan)  gyáregységük, ahol legurult a szalagról a márka első SUV modellje, a DBX.

„Büszke vagyok az Aston Martin csapatára, hogy hosszú évek munkájával és kitartásával elérte, hogy ez az egykori honvédelmi terület most már a világ egyik legmodernebb gyárának ad otthont. Ez is alátámasztja a márka erősségét és túlélő képességét. Óriási megtiszteltetés, hogy tanúja lehetek az első DBX szalagról legördülésének és csak azt sajnálom, hogy nem lehet itt mindenki velünk, aki az elmúlt években szívvel lélekkel járult hozzá a projekthez!”- mondta az Aston Martin ideiglenesen kinevezett ügyvezető igazgatója, Keith Stanton, utalva ezzel az elmúlt évek elkerülhetetlen leépítéseire is.

A DBX modelltől nem várnak kevesebbet a márka képviselői, mint hogy segít kilábalni a gazdasági bizonytalanságból. A Bentley és a Porsche esetében működött a luxus SUV piacra dobása, így a 200 ezer eurós induló árral rendelkező DBX talán még éppen időben érkezett meg a piacra ahhoz, hogy érdemben tudja alakítani az Aston Martin ügyeit.