Európába is jöhet a VW Atlas?

Lehet, hogy mégis forgalmazni fogják más piacokon, így Európában is az eredetileg csak az Egyesült Államoknak és Kínának szánt óriás-SUV-ot, az Atlast. Ezt a Volkswagen egyik illetékese erősítette meg. 

A brit Autocar magazinnak nyilatkozva erősítette meg Elmar-Marius Licharz, a Volkswagen termékigazgatója, hogy fontolgatják az Atlas más piacokon való forgalmazását. Az óriás SUV-ot eredetileg csak az Egyesült Államok és Kína piacára szánta a Volkswagen. A legújabb, méretosztályát tekintve a Touareg fölött elhelyezkedő SUV azonban más piacokon is helyt állhat. Licharz úgy fogalmazott: a legtöbb területen a Tuareg a megfelelő jármű, de bizonyos országokban, például a Közel-Keleten vagy Oroszországban az Atlas jól teljesíthet.
A hangsúlyos kerékjárati ívekkel és vékony hűtőmaszkkal megálmodott autó láthatóan más irányvonalat képvisel, mint a márka többi modellje. Ez nem véletlen, hiszen a VW alapvetően az amerikai ízlésre próbálta hangolni a méretes újdonságot – éppen ez a magyarázat arra, hogy miért nem szeretnék Európában is forgalmazni a modellt. A konszern MQB nevű platformjára épülő típus bár elvileg a Skoda Kodiaq és a VW Touareg közvetlen rokona, mégis jóval nagyobb azoknál: az előbbinél 225, az utóbbinál pedig 121 milliméterrel hosszabb.

Kezdetben kétféle motorral lesz kapható: a kétliteres, négyhengeres turbós TSI benzines 240 lóerős változatával és a 3,6-os, VR6-os hathengeres 280 lóerős egységével. Mindkettő nyolcfokozatú automataváltóhoz kapcsolódik. A kisebbik erőforrással szerelt változat csak elsőkerékhajtással, míg a nagyobb opcionálisan 4Motion összkerékhajtással is rendelhető.