Új V12-es modelleket mutat be a Lamborghini még idén

A Lamborghini tavalyi évre vonatkozó jelentéséből derült ki, hogy még idén két új V12-es modellel jelentkeznek a piacon. Az viszont egyelőre még nem tisztázódott, hogy pontosan miről van szó.

A Lamborghini 2020-as évre vonatkozó üzleti jelentésében tűnt fel egy kijelentés, mely bizalomra adhat okot a nagy V12-es erőforrások szerelmeseinek. A gyártó ugyanis egyelőre nem adja fel ezen motorok használatát, azaz még idén érkezhetnek újdonságok igazi Lamborghini orgánummal.

„Idén, a Huracan STO mellé érkezik még két termék, melyben az ikonikus V12-es egység lesz megtalálható”- hangzik a közleményben egyéb specifikációk nélkül, azaz a továbbiakról egyelőre csak találgathatunk. Minden esetre beszédes lehet, hogy tavaly augusztusban sikerült lencsevégre kapnia egy fotósnak egy olyan Aventador verziót, amit azóta nem mutattak be hivatalosan az olaszok.

Ennek a példánynak a különlegessége, hogy nem a szokásos motortér fedéssel rendelkezik, hanem egy annál jóval nyitottabb és látványosabb megoldást alkalmaztak a gyáriak, ráadásul a teljes hátsó kialakítás eltér az eddig megszokottaktól. Ez lenne az egyik idei különlegesség? Könnyen lehet, azaz valószínűleg nem az Aventador utódjáról, hanem annak egy limitált szériájáról lehet szó.

Na de vajon mi lehet a második? Erről egyelőre még kémfotók sincsenek. Viszont ott van a tény, hogy pontosan ötven évvel ezelőtt, 1971-ben a Genfi Autószalonon mutatkozott be a Countach első prototípusa. Egy ekkora ziccert pedig kár lenne kihagyni, legalább egy újabb ünnepi sorozat erejéig.