Új modell érkezik a Lexus palettájára

A Lexus hivatalosan is levédette az RZ 450e megnevezést, ami nem jelenthet mást, mint egy új modell érkezését a palettára. Valószínűleg tisztán elektromos lesz.

Bár hivatalosan még nem jelentette be a nagy hírt a Lexus, viszont nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy az ázsiai gyártó globális tekintetben levédette az RZ 450e megjelölést. Mivel jelenleg RZ Lexus nem létezik, így szinte biztos, hogy egy új modellről van szó.

Mivel ennél több gyári információ egyelőre nem látott napvilágot, csak találgatni lehet az újdonsággal kapcsolatban. Az RX után viszont logikus lenne, ha egy új crossover érkezne nemsokára a palettára, az e-betűcske pedig egyértelműen az elektromos hajtásláncra utal, ugyanis a hibrideket h-val jelöli a Lexus.

A technikai specifikációkra is csak az UX 300e elektromosból lehet következtetni, amiben egy 201 lóerős elektromotor dolgozik, az energiát pedig az 54 kWh-s akkumulátor csomag biztosítja. A számozás arra utal, hogy az elektromos RZ ennél némileg többet tud majd felmutatni teljesítményben és hatótávban egyaránt.