Új komplexumot épített a Skoda, hogy még jobban összetörje az új modelleket

A független szervezetek töréstesztje előtt minden gyártó végez házi teszteket is. Ezt a fontos folyamatot a Skoda is komolyan veszi, egy új gigantikus épület együttesben végzik el a pusztítás kötelező folyamatát.

Érthető módon az autógyártók nem kevés pénzt ölnek abba, hogy az új modellek a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Ennek a folyamatnak a részét képezi a töréstesztek elvégzése is, aminek az eredményét általában független szervezetek közlik velünk. Viszont még ez előtt a gyártók is törnek-zúznak, hogy még a nagy nyilvánosság előtt ráleljenek az esetleges hibákra.

A Skoda pedig az átlagnál is komolyabban veszi a folyamatot, legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy megduplázták a tesztekre használt épületek számát. Most már 180 méteres ütköztető csarnok áll a rendelkezésükre és külön épületben végzik el a villanyos járgányok rommá törését. Ezek a tesztterületek ráadásul egy elárasztó berendezéssel is el vannak látva, arra az esetre, ha valami rosszul sülne el és az akkumulátor kigyulladna tesztelés közben.