Egy legenda előtt tiszteleg az Abarth

Egy igazi versenyautó ikon előtt tiszteleg az Abarth legújabb modellje, azaz pontosan negyven évvel ezelőtt vonult nyugdíjba a 131-es modell Rally változata. Ez a 695 Tributo 131 Rally, melyből csupán 695 darabot készítenek el a gyáriak.

Azt már megszokhattuk, hogy az olaszok általában érzelmi oldalról közelítenek meg mindent. Egy igazi olasz autó általában szép, jó vezetni és a versenypályától sem riad vissza. Pontosan úgy, mint egykoron az Abarth 131 Rally, mely a korszaka egyik legeredményesebb versenygépe volt. De ennek már idestova negyven éve.

Ezt a kerek évfordulót ünnepeli most a gyártó egy különleges szériával, melyet a 695 modellre húznak rá. Kizárólag kék (kéttónusú is) és szürke fényezéssel kérhető, a rali világát pedig a méretes hátsó szárny, az agresszívabbra szabott lökhárító és a küszöbök kiképzése idézi fel.

A dinamizmusról a már jól ismert 1,4 literes benzines erőforrás felel 180 lóerős teljesítménnyel, a megállásról pedig az egyedi Brembo fékrendszer gondoskodik elöl 305, hátul pedig 240 mm-es féktárcsákkal.

A belső térben is érezteti a gyártó, hogy egy ünnepi modellben ülünk, ugyanis a fejtámlán, a műszerfalon, valamint az ajtókon is megjelenik a legendás 131 Rally sziluettje.

A széria természetesen limitált példányszámban készül csak el. Stílusos lenne, ha mondjuk 131 darabról lenne szó, de valószínűleg a gyártó ezt egy picit kevésnek érezte, így az alapokat adó modell megjelölésével megegyező számot választottak, azaz 695 darab készül majd el belőle.