Új infotainment rendszer fejleszt a Volvo és a Geely egyik techipari cége

Az infotainment rendszerek következő generációjának megalkotásába kezdett bele a Volvo az ECARX techipari cég segítségével. A közös projekt vezetője a Volvo kínai fejlesztési részlegének jelenlegi igazgatója lesz.

Új infotainment rendszer generáció kifejlesztésébe kezdett a Volvo, természetesen nem egyedül. A folyamatban nagy segítségükre lesz ugyanis a szintén Geely fennhatóság alá tartozó ECARX techiapri cég, melyet még 2016-ban alapított Shen Ziyu és Li Shufu, a cégcsoport vezérigazgatója és elnöke. Az ECARX kimondottan Android rendszerű felületek előállításával foglalkozik, így az újonnan készülő megoldások is garantáltan ezt használják majd.

„A Volvo legújabb autóinak infotainment rendszere az egyik legjobb a piacon, amely a felhasználói élményben vetekedik a mobiletelefonokkal is. Ezen összefogással felgyorsíthatjuk a technológia fejlesztését, kiváló minőségű infotainment rendszereket hozhatunk el az autóink számára, és arra ösztönözhetjük a vállalatokat és a fejlesztőket, hogy nagyszerű szolgáltatásokat és alkalmazásokat hozzanak létre a platform felhasználói számára”- mondta Henrik Green, a Volvo technikai igazgatója.

Az új infotainment rendszerek a Volvo és a Polestar típusaiban is megjelennek majd teljesen egyedi felhasználói felülettel, de a Geely a technológiát elérhetővé teszi majd más, házon kívüli márkák számára is, természetesen amennyiben azok hajlandók fizetni érte.

A közös projektet Jan-Erik Larsson, a Volvo Cars kínai fejlesztési osztályának jelenlegi igazgatója vezeti majd, az irányításért felelős vállalat székhelye pedig a svédországi Göteborgban lesz.