Tovább erősödött a Range Rover Velar a Manhart tuningcégnek köszönhetően

Főleg BMW termékeket szokott „megbolondítani” a Manhart tuningcég, ám most a piac egyik legszebb szabadidő modelljét, a Range Rover Velart vették kezelésbe. 600 lóerőt sikerült kihozni a kecses SUV-ból.

Vitathatatlanul a jelenlegi szabadidő-modell piac egyik legszebbje a Range Rover Velar, mely most egy BMW-re szakosodott tuning műhely munkája által vált még vonzóbbá. A külsőt szerencsére nem vitték túlzásba, teljesítmény növelés viszont nem maradhatott el.

A külsőt fekete fényezéssel, szürke díszcsíkokkal és új 23 colos felnikkel dobták fel a mesterek. A több már sok lett volna, így amint ez kész lett, egyből a motortér felé vették az irányt a tunerek.

Itt az 5 literes kompresszoros V8-as egység kapott némi törődést, egészen konkrétan egy új motorvezérlő elektronika képében. A Manhart Performance ECU már így is tett hozzá az összteljesítményhez, ám az egész az új kipufogó rendszer felszerelésével vált össze.

Így már 600 lóerőt képes leadni a Velar 750 Nm nyomaték mellett, ami sportkocsikat megszégyenítő 4,3 másodperces 100-as sprintet biztosít a Range Rover számára. A végsebesség tekintetében sem lehet panasza, aki az átalakítás mellett dönt, hiszen egy 290 kilométeres óránkénti tempóval száguldó SUV nem mindennapi jelenségnek számít az utakon.