Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

Thomas-Schaefer-new-Skoda-CEO-0-1024x555

Thomas Schafer a Skoda új vezérigazgatója

2020. augusztus 04. | Hírek Skoda | Címkék: , , ,

A Volkswagen csoport dél-afrikai kirendeltségének volt eddig a vezetője, most viszont már a Skoda globális vezérigazgatója lett Thomas Schafer, aki azonnali hatállyal váltja az eddigi vezető, Bernhard Maiert.

Mondhatni, hogy a vezető cserék idejét éljük az autóiparban, hiszen gyakorlatilag nem telik el hét, hogy ne lenne szó egy leköszönő vagy egy újonnan érkező vezérigazgatóról. Ennek a legfőbb oka, hogy a járványügyi helyzet nem csak gazdaságilag nehezítette meg a márkák életét, hanem bizony komoly hiányosságokra vagy stratégiai hibákra is fényt derített, ami sok esetben a vezetőség székébe is kerül.

A Skoda esetében egyelőre nem tisztázott, hogy ez a helyzet alakult-e ki, az viszont tény, hogy az eddigi vezető, Bernhard Maier távozott a vezető beosztásából a helyére pedig az a Thomas Schafer került, aki eddig a Volkswagen csoport dél-afrikai részlegét vezette.

Schafer a Diamler-nél kezdte meg a pályafutását 2005-ben, majd 2012-ben érkezett meg a Volkswagen kötelékébe, ahol a kezdeti időkben mint nemzetközi termékfejlesztésért felelős igazgató tevékenykedett.

 

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.