Thomas Schafer a Skoda új vezérigazgatója

A Volkswagen csoport dél-afrikai kirendeltségének volt eddig a vezetője, most viszont már a Skoda globális vezérigazgatója lett Thomas Schafer, aki azonnali hatállyal váltja az eddigi vezető, Bernhard Maiert.

Mondhatni, hogy a vezető cserék idejét éljük az autóiparban, hiszen gyakorlatilag nem telik el hét, hogy ne lenne szó egy leköszönő vagy egy újonnan érkező vezérigazgatóról. Ennek a legfőbb oka, hogy a járványügyi helyzet nem csak gazdaságilag nehezítette meg a márkák életét, hanem bizony komoly hiányosságokra vagy stratégiai hibákra is fényt derített, ami sok esetben a vezetőség székébe is kerül.

A Skoda esetében egyelőre nem tisztázott, hogy ez a helyzet alakult-e ki, az viszont tény, hogy az eddigi vezető, Bernhard Maier távozott a vezető beosztásából a helyére pedig az a Thomas Schafer került, aki eddig a Volkswagen csoport dél-afrikai részlegét vezette.

Schafer a Diamler-nél kezdte meg a pályafutását 2005-ben, majd 2012-ben érkezett meg a Volkswagen kötelékébe, ahol a kezdeti időkben mint nemzetközi termékfejlesztésért felelős igazgató tevékenykedett.