Benzines motorral is jön az elektromos Mazda MX-30

A Mazda első elektromos autója az MX-30, mely mégis kapható lesz benzines motorral is. Csak Japánban lesz elérhető mild-hibrid variációban a divatos kis SUV.

A Mazda alig pár hónapja lépett be az elektromos autózás világába az MX-30 villanyossal, mely nálunk 145 lóerős kivitelben elérhető egy 35,5 kWh-s akkumulátorral párosítva. Ezzel nagyjából 250 kilométeres hatótávot ígérnek a gyáriak, ami ugyan nem kiugróan sok, de a felmérések alapján a felhasználók döntő többségének bőven elegendő.

Aki viszont ennél is többre vágyik, annak a később érkező távolságnövelős megoldás lehet kiváló alternatíva, mely egyben a Wankel-motor visszatérését is jelenti a Mazda palettájára. Persze, más a helyzet, ha esetleg Japánban élsz, ott ugyanis máris van egy variáns, mely kiküszöböli az elektromos autók minden hibáját. Hogyan teszi ezt? Hát úgy, hogy nem elektromos…

A japán belpiacos variáció ugyanis egy 150 lóerős 210 Nm nyomatékkal rendelkező 2 literes benzinmotort kapott mild-hibrid 48 voltos rásegítéssel kiegészítve e SKYACTIV G néven. Bár valószínűleg nálunk is kapósabb lenne még ez a hagyományosabbnak tekinthető verzió, egyelőre szó sincs európai forgalmazásról.