Tesla alapokra épült klasszikus Mustang Oroszországból

Az oroszok tudnak elképesztő dolgokat alkotni, de leginkább a komolytalan kategóriát erősítik az ottani tákolmányok. Ezért is furcsa az az elektromos Ford Mustang átirat, amit Aviar R67 néven lehet majd megvásárolni.

Ahogy terjednek világszerte az elektromos autók, úgy lesznek egyre elfogadottabbak az átépítések is. Ezek az úgynevezett „restomod” átalakítások klasszikus és legendás autókat kínálnak modern alapokra felépítve.

Ilyen lesz az orosz Aviar műhely R67 néven futó projektje is, mely lényegében egy 67-es Ford Mustang kinézetét kínálja Tesla alapokra felhúzva. Mivel a Tesla Model S platformja és hajtáslánca bújik meg a legendás karosszéria dizájn alatt, ezért némileg nagyobb is a modern átirat, mint az eredeti, de legalább ezzel együtt praktikusabb is.

A „gyáriak” mindezek mellett 840 elektromos lóerőt ígérnek a járgányhoz, amivel 2,2 másodperc alatt katapultál 100-ra a különlegesség, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig valamivel több mint 500 km. Jó hír továbbá, hogy mivel a Tesla rendszerei egy az egyben lettek átemelve, így az orosz Mustang tökéletesen kompatibilis az amerikai gyártó gyorstöltő hálózatával is, amiből Oroszországban is akad már szép számmal.