Elektromos Hummer H1-et mutatott be a North American Electric Vehicles

Az elektromos Hummer már nem újdonság, hiszen a GMC kínálatában tavaly óta jelen van a modern átirat. Az 1991-es eredeti generáció villanyosítva viszont eddig Arnold Schwarzenegger kiváltsága volt. Most változik a helyzet, a North American Electric Vehicles ugyanis bárkinek megcsinálja Tesla alapokkal.

Ha azt mondjuk, hogy elektromos Hummer, akkor mostanság egyre inkább a GMC által piacra dobott 4,1 tonnás 1000 lóerős elektromos vas ugrik be az embereknek. Érthető is, hiszen a megalomán járgány körüli felhajtás megtette a hatását, azaz máris több éves várólista alakult ki rá.

Na de, mit tegyen, aki nem akar ennyit várni, ráadásul inkább a klasszikus formákat szereti? Az besétálhat a North American Electric Vehicles műhelyébe és megrendelheti a saját villanyos Hummer H1 átiratát.

Igen, a srácok az 1991-es generációt alakítják át, ráadásul nem is akárhogyan. A hajtás alapját ugyanis a Tesla kétmotoros rendszere adja, mely 608 lóerő leadására képes. Arra nem tért ki a műhely, hogy mekkora akkumulátort használnak, az viszont nyilvános, hogy a 100 ezer dolláros alap kivitelnél 241 kilométeres hatótávval számolhatunk, míg 20 ezer dollár ráfizetéssel már 483 kilométert tud a járgány elmenni egy töltéssel.

A H1EV névre keresztelt projekt tehát árban ott van, mint a GMC modern villanyosa, de kevesebbet kell rá várni. Mindezek mellett a hatótáv is visszafogottabb a most bemutatott restomod esetében, viszont a megjelenés meg kell hagyni, hogy sokkal vagányabb.