Almárkaként folytatja az Ioniq

A Hyundai eddig a saját palettáján szerepeltette a benines, elektromos és hibrid formában is elérhető Ioniq-ot. Ez azonban változni fog, a jövőben egy elektromos márka lesz belőle.

Az Ioniq a Hyundai univerzális autójaként látta meg a napvilágot még 2016-ban, ugyanis benzines, hibrid és tisztán elektromos formában is elérhető volt az elmúlt években a modell. A gyáriak azonban most felismerték, hogy erre is többre képes a jól csengő név, aminek köszönhetően nemsokára mint különálló márka lesz jelen a piacon az Ioniq.

Egészen pontosan a Hyundai elektromos márkája lesz, mely kezdetben 3 tagú palettával indul majd a vásárlók kegyeiért. Már jövőre bemutatkozik ugyanis a Hyundai 45 EV Concept crossover alapjaira épülő Ioniq 5, melyet 2022-ben követ majd a Prophecy Concept szedán széria érett  változata Ioniq 6 néven. Ez után két évet kell majd várni a következő dobásra, mely a gyáriak elmondása alapján egy méretesebb SUV lesz Ioniq 7 néven.

Egyelőre ennél pontosabb technikai részleteket nem lehet tudni, de a gyári kommunikációban az Ioniq márkát, mint a jövő elektromos vonulatát említik a Hyundai emberei ultragyors töltéssel, praktikummal és kiugró dizájnnal megfűszerezve.