Kisautó szériával rukkolt elő a Bentley

Akárcsak nem olyan régen a Rolls-Royce, a Bentley is piacra dobta a saját modellautó szériáját. Eszméletlen élethű a kis Continental GT, amely több méretarányban is kapható, természetesen borsos áron.

Nemrég mutatta be a Rolls-Royce a Cullinan 1:8-as méretarányú változatát, mely megtévesztésig hasonlít az igazira, amit a 9 millió forintos árcédulája is elég komolyan tükröz. Jó hír a Bentley Continental GT tulajoknak: most már ők is megvehetik a hálószobájukba a kedvenc négykerekű pontos mását, ráadásul barátibb áron, mint a Rolls-Royce fanatikusok.

Az 1:8-as méretarányú Continental GT ugyanis „csupán” 2,6 millió forintos árcédulával rendelkezik, a részletek kidolgozottságáról pedig legyen elég annyi, hogy 300 munkaórával készül el egy darab, a munkálatokat pedig a Bentley Design Center személyesen ellenőrzi.

Akinek nincs szüksége egy 80 centi hosszú modellre, az választhatja az 1:43-as méretarányú változatot jóval barátibb 112 dolláros áron, bár ebben az esetben lemondhatunk az igazán megkapó részletekről a méretből kifolyólag. Mivel szemmel láthatóan egyre elterjedtebbek a modellautók a komoly gyártók kínálatában, nem lepődnénk meg ha nemsokára az Aston Martin és a Ferrari is beszállna az üzletbe.

Persze, nem feltétlenül kell milliós tételben gondolkodniuk azoknak, akik hasonló modellautókat szeretnének vásárolni, egy ideje ugyanis már foglalkoznak olyan független gyártók Bentley és Rolls-Royce modellekkel is, mint például a CMC, a Kyosho, az Autoart vagy éppen a Minichamps.