Kompozit alumínium térvázat villantott az SL Mercedes következő generációja

A Mercedes mégsem az AMG GT alapjaira húzza fel az SL következő generációját, hanem az alapoktól kezdve új konstrukció lesz. Most a kompozit alumínium térvázát csodálhatjuk meg.

A Mercedes pár évvel ezelőtt lengette be, hogy a paletta egyszerűsítése miatt néhány roadster és sportmodelltől búcsút kell intenünk a jövőben. Szerencsére az SL széria nincs a halálra ítéltek között, gyakorlatilag az újabb generáció fejlesztése jelenleg is gőzerővel zajlik.

Eddig arról volt szó, hogy az újdonság az AMG GT-vel közös alapokra építkezik, ám a Mercedes erre most rácáfolt. Az SL az utolsó porcikájáig egyedi fejlesztés lesz saját kompozit alumínium térvázzal. Most ezt mutatták meg hivatalos képeken a gyáriak.

Ennek a konstrukciónak az előnye, hogy jóval könnyebb és merevebb, mint az eddigi próbálkozások. Egészen pontosan a hivatalos közlemény szerint a jelenleg futó SL generációhoz képest 18 százalékkal nőtt a torziós merevség, míg a keresztirányú és hosszirányú szilárdság 50, illetve 40 százalékkal jobb az AMG GT Roadsterhez viszonyítva. Mindezek mellett a váz csupán 270 kilós öntömeggel rendelkezik!

A technikai részleteket egyelőre homály fedi, de egyes információk szerint a jövő év elején szalonokba kerülő Mercedes négy- hat- és nyolchengeres benzines motorokkal egyaránt elérhető lesz, természetesen hibrid megoldásokkal is.