Tanulmányként mutatkozott be a következő Toyota C-HR

A Toyota várhatóan jövőre mutatja be a következő C-HR végleges változatát, ám a tanulmány már most bemutatkozott. Sok következtetést ezzel már most levonhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a japánok kompakt SUV modellje.

A Toyota kínálat egyik legfontosabb tagja a C-HR, mely kompakt méreteivel azokat a vásárlókat célozza meg, melyek egy fiatalos SUV modellre vágynak, de nem akarnak az átlagnál nagyobb összegeket költeni erre a hóbortra. Ez egy igen komoly mértékű piaci lefedést jelent, így érthető, hogy a japánok további generációkat tartanak életben, ráadásul egyelőre még nem kizárólag teljes villanyosítással.

A C-HR Prologue ugyanis még tanulmány, de a gyáriak elmondása szerint olyan közel áll a megvalósításhoz, hogy lényegében az utolsó simításokat végzik rajta. Ennek szellemében szinte biztosra vehetjük, hogy például marad a fényszórók jellegzetes rajzolata, illetve a hátsó ajtók esetében megint szokatlan helyre kerül a kilincs, azaz ami a most is futó szériánál az ajtó legtetején van, az a következő generációnál amennyire csak lehet, hátra lesz tolva.

A belsőt egyelőre nem leplezték le a gyáriak, de a trendeket és a Toyota felkészültségét tekintve garantálható a digitális műszerezettség és az infotainment rendszer sokrétű tudása.

Technikai szempontból hivatalosan még csak annyit lehet tudni, hogy az új C-HR a TNGA-C platformra épül fel, ami ugyan támogatja a teljes villanyosítást is, ám erről eddig egyetlen szó sem esett. A konnektoros és sima hibrid variánsok viszont néhány gyári szivárogtatással megerősítést nyertek.

Ahogyan azt is tudni lehet már, hogy a tervek szerint már 2023 első felében megismerkedhetünk a széria változattal is, melynek gyártását Törökországban kezdik meg, az akkumulátorokat viszont egy másik európai üzemben szerelik össze, egyelőre meg nem nevezett országból importált cellák felhasználásával.