Itt a Toyota Agya

Egy új városi kisautó mutatkozott be a Toyota palettáján. Az Agya lényegében egy átmaszkolt Daihatsu, melyből GR Sport változat is készül.

Nem ritkaság ma már, hogy egy bizonyos gyártó egy az egyben átveszi más márka termékeit, majd a saját képére szabja azt. Ezekben az akciókban a Toyota leginkább azt a szerepet szokta betölteni, aki adja az alapokat (pl: Suzuki Swace, Mazda 2), most viszont egy picit a másik oldalt is kipróbálták a japánok.

Bemutatkozott ugyanis az új városi kisautójuk, mely Agya névvel kerül a szalonokba, ám kizárólag az ázsiai piacon. Lényegében egy erősen átmaszkolt Daihatsu Ayláról van szó, mely nem mellesleg Perodua Axia néven is fut már egy ideje.

A meghajtáson nem változtat a Toyota, még a GR Sport kivitel esetében sem, azaz a meghajtásról egy 88 lóerős 1,2 literes háromhengeres benzines motor gondoskodik. A Daihatsu és a Perodua esetében ennél a modellnél még egy gyengébb 1 literes erőforrás is szerepel a kínálatban, de a Toyota ezt már nem vette át.

A GR Sport Agya esetében tehát nem kapnak a vásárlók plusz lóerőket, viszont ehhez a felszereltséggel az agresszív lökhárító mellé legalább keményebb futómű is jár.