Prototípusként mutatkozik be nemsokára a Nissan 370Z utódja

A Nissan sportkocsi rajongói évek óta várnak rá, most viszont végre itt az első konkrét kézzel fogható bizonyíték arra, hogy közel van a 370Z utódmodell bemutatása. Először a prototípust leplezik le a japánok Z Proto néven.

2009-et írtunk, amikor bemutatkozott a Nissan 350Z méltó utódjának tekinthető 370Z sportkocsi széria. Azóta eltelt 11 hosszú év, így érthető, hogy már tűkön ülnek a sportos japán modell rajongói, hogy végre új generációt kapjon az autó.

Nagyon úgy tűnik, hogy már nem kell sokáig erre várniuk, ugyanis a Nissan most szeptember 15.-én nagy leleplezésre készül, azaz bemutatkozik a Z Proto, ami már egy kézzel fogható bizonyíték lesz, hogy készül a következő felvonás.

A név ne tévesszen meg senkit, lényegében a 400Z modellről van szó, csak éppen prototípus szinten. Ez annyit tesz, hogy még ugyan nincs teljesen kész az autó, de nagyon közel áll hozzá.

A beharangozó videóban egy fontos részlet is kiderült, a végén felzengő motorhang ugyanis megerősíti azt a feltételezést, hogy a Nissan még nem lép a Z szériával a villanyosítás útjára. A pletykák szerint a 2022-ben érkező járgány meghajtásáról egy 3 literes V6-os benzines egység gondoskodik majd 400 lóerős teljesítménnyel.

Jön tehát a 370Z utód, az öröm azonban sajnos nálunk nem teljes. Ez az az oka, hogy a Nissan korábban bejelentette, hogy Európában nem tervezi a jövőben forgalmazni a sportosabb modelleket, így valószínűleg a 400Z is csak mint különleges import tűnhet majd fel a hazai utakon.