Prémium kombival a telekre, avagy jön az emelt hasmagasságú Skoda Superb Scout

A Skoda Octavia már bebizonyította, hogy még az SUV modellek uralma alatt is van létjogosultsága a terepesített kombiknak. Nagyobb prémium mellett is működhet a dolog, azaz telekjáró lesz a Superb is.

A Skoda Superb ráncfelvarrása nem csak frissített dizájnt eredményezett, hanem bizony egy teljesen új modellváltozat is helyet talált magának a palettán. Érkezik a terepesített Scout kivitel is.

Akárcsak az Octavia esetében, itt is műanyag koptatókra, kerékjárati ívekre és küszöbökre kell számítani, ami nem csak a kombi megjelenését teszi agresszívabbá, hanem bizony a kisebb sérülésektől is megvédi a karosszériát. A hasmagasságon is emeltek a gyáriak, egészen pontosan másfél centit. Ez értelemszerűen nem elég a kemény terepre, viszont a rosszabb földutakkal már bőven elboldogul így a prémium puttonyos.

Természetesen kevesen lesznek, akik tényleg kiteszik a környezet ártó hatásainak a Superb-et, hiába a látszólagos terepesítés, így a gyártó bátran kínálja ehhez is az olyan drága kiegészítőket, mint például a 19-es felni garnitúra, vagy a kényes narancssárga metál fényezés.

A motorpaletta egy az egyben az alap Superb kínálatából lett átemelve, azaz itt is a kétliteres TDI és TSI egység kérhető az autóhoz 190, illetve 272 lóerős kivitelben.