Elektromos lehet a következő Audi A8

Ma már elektromos autót piacra dobni legalább annyira mindennaposnak számít, mint ahogy az elmúlt években ontották a dízeleket magukból a gyártók. Felmerült, hogy például a következő Audi A8 is villanyos hajtásláncot kaphat.

Ma már minden valamire való gyártó legalább elkezdte az elektromos irányú fejlesztéseket, a legtöbben pedig ott tartanak, hogy már komplett palettákat állítanak fel villanyos hajtással. Az Audi például odáig jutott, hogy még a TT-t és az R8-at is elkaszálja annak érdekében, hogy gondtalan legyen az elektromos átállás.

A tervek szerint már jövőre öt új kipufogó nélküli modellt dobnak piacra, 2025-re pedig 20 tagúnak kell lennie ennek a családnak. Ennek értelmében illik komolyan venni azt a felvetést is, miszerint a következő A8-as generáció is kaphat teljesen elektromos kivitelt.

„A következő A8-as lehet, hogy elektromos lesz. Még nincs konkrét döntés, de tervezzük, hogy megreformáljuk a felső kategóriát egy új A8 koncepcióval.”- mondta Bram Schot, az Audi elnökségi igazgatója.

Persze, ez még egy későbbi történet, hiszen a gyáriak elmondása szerint a jelenlegi generáció gyakorlatilag a modellciklusa felénél tart, sőt nyáron mutatják be a Maybach riválisnak szánt luxus változatot, mely a legendás Horch elnevezést is feléleszti.