Óriási V8-as motort kaphat a Ford Mustang, legalábbis erre utal egy szakszervezeti elszólás

Bár a folyamatos emissziós szabályozások miatt egyre kevesebb gyártó nyúl méretes erőforrásokhoz, most mégis úgy néz ki, hogy a Ford Mustang egy ilyen jellegű motort kap majd kifutó szériaként.

A mai, emissziós szabályozásokkal szigorított világunkban elképzelhetetlennek tűnhet, hogy egy gyártó majdnem 7 literes motorral rukkoljon elő az egyik modelljénél. A Ford viszont meg meri lépni, hiszen számukra nem csak az európai, hanem bizony az amerikai és az ausztrál piac is jelentős szerepet játszik a fehlesztések megítélésében.

Az hozzá tartozik a sztorihoz, hogy a giga motoros Mustang egyelőre csak feltételezés, amit az egyik kanadai szakszervezet vezetőjének az elszólása eredményezett. Az Unifor vezetője ugyanis éppen a most átadásra kerülő windsori gyáregységet méltatta, amikor hozzá tette, hogy itt készül majd az a 6,8 literes V8-as egység is, mely a Ford F-150 és a Mustang palettájára is egyaránt felkerül.

A beszéd után a hivatalos sajtóanyagban viszont már nem kerül több említés a Mustangról, csupán annyit árultak el a gyáriak, hogy egy 6.X literes motor összeszerelése kezdődik majd meg a gyárban a közeljövőben.

Jerry Dias tehát téveszthetett is, de akár egy elszólást is hallhattunk tőle, ami valószínűleg egy kimondottan amerikai vagy ausztrál piacos Mustang érkezését sejteti. Miért csak azt? Mert hozzánk már az 5 literes egységgel szerelt Mach-1 kivitel is csak csökkentett teljesítménnyel érkezett meg az emissziós szabályozások miatt, így teljesen elképzelhetetlen, hogy egy ennél nagyobb és valószínűleg komolyabb fogyasztással rendelkező motort meg merjen a gyártó kockáztatni az EU által felügyelt piacon.