Kistestvért kaphat a Land Rover Defender

A híresztelések szerint egy minden eddiginél kisebb és olcsóbb modell érkezhet a Land Rover palettájára pár éven belül. De még az sem kizárt, hogy egy almárkát indít útnak ezzel a neves angol gyártó.

A Land Rover már évek óta pedzegeti a témát, hogy egy olcsóbb városi modellel is nyitnának a vásárlók felé. Az Evoque ugyan elmegy városjárónak, de túl drága ahhoz, hogy nagy célközönséget szerezzen magának.

A WhatCar online magazin értesülései szerint már nem kell sokáig várnunk arra, hogy ez bekövetkezzen, ugyanis a gyártó két éven belül piacra tervezi dobni az első kizárólag elsőkerék-hajtású kisméretű modelljét. Arra is hivatkozik az angol hírlap, hogy kezdetben egy 1,5 literes háromhengeres motor kerül majd az egyelőre hivatalosan meg nem nevezett autóba, de később más egységek és még hibrid hajtásláncok is beépülnek majd a kínálatba.

Az elnevezés tehát még kérdéses, de korábban felmerült már, hogy Land Rover 80, esetleg Defender 80 néven kerül majd a szalonokba az autó, de a WhatCar még azt az eshetőséget is felveti, hogy ezzel egy új almárkát hoz létre a Land Rover kimondottan városi és megfizethetőbb áru autói számára.

(képek: Dejan Hristov)