Így néz ki a Huawei elektromos autója

A technikai specifikációk egyelőre nem ismertek, de legalább egy képen már megnézhetjük a Huawei és a Chery közösen fejlesztett autóját. Még ősszel megkezdődhet a forgalmazás.

Azt már régóta lehet tudni, hogy a Huawei saját autó piacra dobását tervezi. Persze, a saját ez esetben képletes, hiszen a telekommunikációs eszközökre specializálódott gyártónak azért ezen feladat megvalósításához segítségre volt szüksége, amit a kínai Chery szakembereitől kapott meg.

Most végre eljutottak arra a pontra, hogy leplezés nélkül közölte is az újdonságról az első képet Yu Chengdong, a Huawei Intelligent Automotive Solution részlegének vezérigazgatója, aki elektromos kupéként hivatkozott a járgányra. Persze, ez csak képletes, hiszen szemmel láthatóan egy négyajtós konstrukcióról van szó.

A modell Luxeed EH3 néven kerül majd a szalonokba még idén ősszel, a technikai specifikációk azonban egyelőre nem ismertek. Annyi azonban már korábban kiszivárgott, hogy az alapokat a Chery E0X platform adja, a 700 kilométeres hatótávot biztosító akkumulátorokat pedig a CATL szállítja. Természetesen teljes-körű mobil és okosóra támogatást ígér a gyártó, a tetőn látható LIDAR szenzor pedig komoly önvezető-képességet feltételez.