Nem készül több belsőégésű BMW motor Németországban

A BMW hivatalosan is beszüntette a belsőégésű motorok gyártását Németországban. Persze, ez közel sem jelenti azt, hogy eltűnnek a benzines és dízel modellek a palettáról.

Mondhatni, hogy egy korszak ért véget a BMW életében, miután a müncheni gyáregységben elkészült az utolsó darab helyben készült belsőégésű motor. A V8-as egységet készítő gyártósort már el is kezdték átalakítani elektromos modellek készítésére, illetve a munkások átképzése is megkezdődött az új területre.

Persze, a müncheni üzemtől eddig sem állt távol az elektromos autók gyártása, hiszen 2021-től itt készülnek az i4-es modellek. Az is megerősítést nyert, hogy nemsokára az elektromos 3-as széria is csatlakozik a felhozatalhoz, illetve valószínűleg nagy szerepet vállal majd a gyáregység a 2025 és 2027 között bemutatásra kerülő hat „Neue Classe” elektromos modell gyártásában is.

Bár egy korszak tényleg véget ért, azért nem annyira drámai a helyzet, mint elsőre tűnik. A BMW kínálatában ugyanis jó darabig megmaradnak még a benzines és dízel alternatívák is, az ezen autókat kiszolgáló motorok pedig Angliában és Ausztriában készülnek tovább.