Nem árulhat autót Franciaországban a Polestar a Citroen pere miatt

A PSA csoport bírósághoz fordult Farnciországban, mivel szerintük a svéd Polestar emblémája megtévesztően hasonlít az általuk alkalmazottakhoz. Bár ez az állítás hagy némi kívánnivalót maga után, megnyerték a pert hazai környezetben.

A jogvédelem kemény dolog, főleg a mai világban, hiszen egy-egy turpisság vagy másolás hamar kiderül. Na de hogy a Polestar logo kiköpött mása a Citroen és a DS emblémájának, azért az elég erős túlzás. Pedig most pont emiatt nem léphet a francia piacra a svéd márka.

A PSA csoport ugyanis perrel állt elő a fent említett indokok miatt, amit meg is nyert. A bírósági ítélet nem vette figyelembe, hogy a Polestar esetében a nyilacskák elhelyezkedése és iránya is különbözik a Citroen emblémájában láthatótól, a DS esetében pedig lényegében három nyíl látható nem csak kettő, a francia cégcsoport keresetének adott igazat, ezáltal pedig legalább hat hónapra megtiltotta, hogy a Volvo fennhatósága alatt álló márka elkezdhesse az értékesítést az országban.

Sőt, a hatóságok francia IP-címről azonnal elérhetetlenné tették a svédek honlapját is, mondván, hogy az két esetben is jogsértést tartalmaz. A Polestar, bár furcsállja az ítéletet, azért nagyon nem esik kétségbe, hiszen elmondásuk alapján nem is akarták Franciaországban egyelőre elkezdeni az értékesítést, azaz a PSA csoport szerintük eléggé túlreagálta a dolgokat.