Hogy fér össze az új Toyota RAV4 és az 1990-es Chevrolet Tahoe? Hát így!

Létezik egy japán karossziagyártó cég, mely mostanság előszeretettel alakít át japán modelleket amerikai mintára. Ez a Mitsuoka, mely most éppen egy 90-es évek eleji amerikai terepjáró dizájnnal megbolondított Toyota RAV4-el hívta fel magára a figyelmet.

Ázsiában nagy népszerűségnek örvend az autó átalakítás művészete, ráadásul arrafelé a vásárlók ritkán elégednek meg egy visszafogott díszcsíkkal vagy egy alig észrevehető lökhárító toldattal. Ezért is tudtak olyan cégek kialakulni, melyek kompletten változtatják meg más gyártók modelljeinek a kinézetét. Ilyen a Mitsuoka is, mely kimondottan a helyi vásárlóknak kínál átrajzolt autókat.

A Mitsuoka ráadásul nem csak abban különleges, hogy komplett dizájnváltoztatást eszközöl, hanem ők kimondottan amerikai mintára alakítanak át japán modelleket. Még tavaly mutatták be a Rock Star névre keresztelt, Mazda MX-5 alapokkal rendelkező klasszikus Corvette átiratukat, most pedig az SUV mániát lovagolják meg egy újabb különlegességgel.

A stílusosan csak Buddy névre keresztelt járgányuk ugyanis egy ízlésesre sikerült Toyota RAV4 átalakítás, már amennyiben kedveli a szemlélődő a régi drabális amerikai terepeseket. Az autó megjelenésén ugyanis több ponton az 1990-es Chevrolet Tahoe köszön vissza, természetesen modern megoldásokkal, például LED-es nappali menetfényekkel vegyítve.

A Buddy motorpalettája a kinézetével ellentétben maradt teljesen „hazai”, azaz a Toyota japán belpiacos motorpalettája áll az érdeklődők rendelkezésére, mely egy 2 literes 171 lóerős benzines, illetve egy 178 lovas hibrid hajtásból áll jelen esetben.