Visszatér a Hyundai kötelékébe Luc Donckerwolke

A belga származású formatervező zseni fél évvel ezelőtt jelentette be, hogy családi okok miatt visszavonul a munkától, most mégis őt jelölte meg a Hyundai, mint az új kreatív igazgatót.

Fél évvel ezelőtt mi is sokat foglalkoztunk Luc Donckerwolke formatervező hirtelen jött döntésével, miszerint otthagyja a Hyundai vezető dizájneri székét azért, hogy több időt tölthessen a családjával. Most viszont úgy néz ki, hogy hat hónap elég volt a formatervező zseninek a pihenésre, ugyanis visszatér a Hyundai csapatába, mint az új kreatív igazgató.

Donckerwolke ezáltal tovább egyengedheti a Genesis márka útját is, ha már úgyis neki köszönhető a G80 és a G90 modellek megjelenése is, de szintén az ő feladata lesz az Ioniq elektromos márka egységes formai irányzatának a megalkotása, illetve tanulmányautók szintjén is számít rá a koreai márka.

Korábbi munkái között érdemes megemlíteni például a Volkswagen csoportnál töltött időszaka alatt megszületett Audi A2-est és az A4-es kombi kivitelét is, illetve szintén az ő zsenialitását tükrözi az első Skoda Octavia és a Fabia is.