Nagy visszatérést tervez a Lada

Ma csak nyomelemekben találhatók meg az európai piacon az egykor szebb napokat látott Lada termékei, de az oroszok nagy visszatérést terveznek.

Az Izvesztyija című orosz napilapnak adott nyilatkozatában Bo Andersson, a Lada ügyvezető-igazgatója arról beszélt, hogy a Vesta lehet az első olyan új modelljük, amely Európa-szerte sikeres lehet. A cég manapság csupán évi 1000-1500 autót szállít az európai piacra – ami töredéke még annak is, ami csak Magyarországon fogyott el a márka modelljeiből a fénykor végén. A jövőben azonban ismét Európa-szerte erősek szeretnének lenni, ezért a jövőbeli fejlesztéseik során figyelembe veszik a nyugati igényeket és követelményeket is. Ez nem csak formavilágot érintő szempontokat jelent, hanem például azt is, hogy a leendő új modelleknek teljesíteniük kell az Euro6-os környezetvédelmi normarendszer követelményeit is.

A leendő modelloffenzíva első új tagja lehet a 2014-ben bemutatott alsó-középkategóriás Vesta lehet, de szintén sokat várnak a legújabb generációs Nivától is…