Nagy az érdeklődés a Porsche elektromos autójára

A Porsche alábecsülte a vásárlók lelkesedését az elektromos Taycan kapcsán, így egyre hosszabb várólistára számíthat, aki most rendeli be.

A Porsche nemrég leplezte le az elektromos Taycan modellt, mely a maga több mint 30 millió forintos induló árával ( a csúcs Turbo S már 60 millió forint feletti árcédulával rendelkezik) nem éppen a belépő szintet jelenti a villanyautózás világába. Mindezek ellenére kimondottan kedvező a fogadtatás, sőt az előrendelések száma jóval meghaladja a gyáriak előzetes becsléseit.

A bemutatás óta ugyanis átlépte a 30 ezer darabot az előjegyzések száma, azaz ennyien tették le a 2500 eurós foglalót az asztalra. Természetesen nagy a boldogság a Porsche háza táján, viszont akik most állnak be a sor végére a rendeléssel, azok igen komoly várakozási időre számíthatnak.

Ez annak köszönhető, hogy a Porsche évi 20 ezer darabos gyártási kapacitással rendelkezik jelenleg, tehát 2020 folyamán valószínűleg nem mindenki kapja meg a saját példányát, hiába reagált gyorsan a premier után.