Mostantól tényleg nézik a biztonsági öveket is a VÉDA kapuk

Bár már az első etapban is arról volt szó, hogy a VÉDA kapuk a sebesség mellett a biztonsági öv használatát is nézik, egészen eddig köztudottan ez a funkció nem működött. Most változik a helyzet.

A VÉDA kapuk anno akkora marketinget kaptak, mint még kis hazánkban egy traffipax berendezés sosem. Pontosan azért, mert elméletileg többről van szó, mint egy egyszerű sebességet ellenőrző eszköz, ám gyakorlatban az utóbbi időben csak a gyorshajtásra tudtak rámenni vele a hatóságok.

Most viszont a rendőrség beszámolója szerint változik a helyzet, azaz véget ért a biztonsági öveket is ellenőrző algoritmus tesztidőszaka és némi segítséggel ugyan, de készen áll a bevetésre a rendszer.

Ezt úgy kell érteni, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztásáért nem büntet automatikusan a kapu, hanem a gyanús felvételeket elküldi ellenőrzésre, ahol hús-vér emberek elemzik ki őket. Ha kétség nem fér ahhoz, hogy szabálysértés történt, már repül is a büntetés, melynek tétele jelenleg városban 10 ezer, autópályán 20 ezer forint.