Még több információ érkezett a kis elektromos Hondáról

Lassan ott tartunk, hogy már semmi sem titok a Honda egyszerűen csak „e” néven piacra kerülő elektromos kisautója kapcsán. Megint egy adag friss információt közöltek róla a gyáriak.

A Honda sokat fűz az elektromos városi kisautójához, melynek értékesítése alig egy hónapon belül kezdetét veszi. Ezért érthető módon folyamatosan szivárogtatják az újabbnál újabb érdekes információkat róla.

Ilyen például, hogy míg legtöbben az autó oldalára helyezik el a töltőnyílást, az „e” esetében ez a motorháztető elején középen lesz elhelyezve. Ami ennél is érdekesebb, hogy nyitott állapotban egy kis színes kijelző is látható lesz, melyen minden fontosabb töltési információ könnyen követhető.

Az is kiderült, hogy az eleve elektromosnak tervezett modell tökéletes 50:50 százalékos súlyelosztással rendelkezik, a mélyre pakolt 35,5 kWh-s és folyadékkal hútött akkumulátorok pedig alaposan lenyomják a súlypontot. Ennek, a merev építésnek és a független felfüggesztésnek köszönhetően a Honda „e” kicsi lesz ugyan, de olyan stabil, ami a nagyobb kategóriákban is már-már zavarba ejtő.

Ha ez nem lenne elegendő, gyorstöltő használatával az elhasznált energia 80 százaléka alig 30 perc alatt visszanyerhető lesz.

Szintén fontos, hogy a tanulmányautó süllyesztett kilincsei is megmaradnak majd a széria változaton, akár csak a digitális visszapillantó megoldás.