Négyhengeres motorral is bemutatkozott a Lotus Emira

Ugyan már két éve piacon van a Lotus Emira, a belépő szintet képező négyhengeres változatra egészen idáig kellett várni. 360 lóerőnyi teljesítményt garantál a Mercedes-eredetű 2 literes erőforrás.

A Lotus újgenerációs sportkupéja már két éve a piacon van, ám eddig csakis a Toyota 3,5 literes V6-os erőforrásával volt elérhető. Persze, a 406 lóerőnyi teljesítmény szolgálja ki leginkább a konstrukciót, a gyáriak azonban a kezdetektől tervezik egy gyengébb, belépő szintű variáns kiadását.

Most meg is történik a dolog, a gyáriak ugyanis bejelentették, hogy nemsokára már kétliteres négyhengeres motorral is kérhető lesz az autó. Persze, ez sem egy saját fejlesztésű meghajtás lesz, hanem a Mercedes-AMG által kifejlesztett blokkot használják fel. Az Amira esetében ez 365 lóerős teljesítményt jelent 430 Nm nyomaték mellett.

Ezzel a hajtással a kupé 4,3 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 290 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva. Ez csupán 0,1 másodperccel marad el a V6-os Emira gyorsulásától, így leginkább hangélményben van különbség a két variáns között.