Mindenképpen digitális visszapillantó jár a Honda kis elektromosához

A Honda bejelentette, hogy még idén bemutatásra kerül az „e Prototype” végleges változata, amelyre már most lehet előrendeléseket felvenni. Az is tuti, hogy a digitális visszapillantó is marad a széria autón.

A Honda egyre közelebb kerül ahhoz, hogy végre tényleg piacra dobja a kis városi elektromos autóját. Konkrét bemutatási dátum még nincs, meg kell annyival elégednünk, hogy majd valamikor év végén kerítenek erre sort. Az előrendeléseket azonban már most felveszik a széria járgányra világszerte.

Ez utóbbi tényt ha párosítjuk azzal, hogy a gyáriak szerint mindenképpen digitális visszapillantóval lesznek átadva az autók, akkor biztosak lehetünk abban is, hogy végre sikerült Európában is engedélyeztetni ezt a fajta visszapillantó megoldást.

A kisméretű kamera ház olyan kialakítást kapott, ami nem engedi, hogy eső vagy kosz érje a kamera lencséjét, de a japánok azért a biztonság kedvéért ezt vízlepergető felülettel látták el. Kiderült az is, hogy a kamera képe alap esetben 10 százalékkal többet enged látni, mint egy hagyományos tükör, nagylátószögű üzemmódban pedig ez már 50 százalékban csökkenti le a holtteret. A kamerák képei egyébként a műszerfal két oldalán elhelyezett hatcolos monitorokon jelennek meg.