Megújult az Opel Mokka

Alaposan megújult az Opel kisebbik szabadidő-terepjárója, a mostantól Mokka X néven kapható modell új külsőt és új belsőt is kapott.

2012-ben jelent meg az Opel kompakt méretű szabadidő-terepjárója, amely most alaposan felfrissült és új nevet is kapott. A Mokka X nevében az utolsó betű a terepes képességekre utal, és mostantól az Opel minden új terepjáró és crossover modelljén megtalálható lesz. A külsőt erősen átdolgozták, újak a fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárító is. A fényszóró felárért teljesen LED-es, és opcióként a hátsó lámpa LED-es.

Az utastérben az Astrában látotthoz hasonló új műszerfalat találunk, a letisztult formájú középkonzol a kevesebb kapcsolóval áttekinthetőbbé vált. Az akár 8 colos érintőképernyőn a legújabb IntelliLink rendszer működik, amely Apple CarPlay és Android Auto segítségével képes a mobiltelefon kijelzőjének tükrözésére. Az Opel Eye frontkamera legújabb változata a vezetési asszisztensekkel, így a ráfutásgátló, sávfigyelő és táblafelismerő rendszerekkel működik együtt.

A Mokka X-ben is megjelenik az Opel új 1,4 literes turbós benzinmotorja, amely 152 lóerős teljesítményre képes, hozzá hatfokozatú automata sebességváltó és automatikus összkerékhajtás kapcsolódik. A start-stop rendszerrel is ellátott modell átlagos fogyasztása 6,6 l/100 km. A kínálatban az Opel új dízelmotorjai is jelen vannak, így az 1,6 literes CDTI egység 110 és 136 lóerős kivitelben érhető el. Az új Opel Mokka X a genfi autószalonon mutatkozik be.