Hibridként is jön a Lexus szuperkupéja

Detroitban mutatta be lélegzetelállító formájú sportkupéját a Lexus, az LC 500 pedig a genfi autószalonon hibrid hajtáslánccal is bemutatkozik.

Újabb színben és újabb változatban leplezi le lélegzetelállítóan izgalmas formájú sportkupéját a Lexus. A januári detroiti autószalonon vörösben kiállított LC 500 után a márciusi genfi autószalonon kék színben áll reflektorfénybe a modell. Nem csak a fényezés színe változik, hanem a hajtáslánca is új, az európai premieren bemutatkozó LC 500h-ban ugyanis a Lexus vadonatúj hibrid rendszerét találjuk. A japán gyártó még nem árult el részleteket a Lexus Multi Stage Hybrid System névre keresztelt hajtásról, de úgy tudni, hogy 3,5 literes V6-os benzinmotor és elektromotor kombinációja mozgatja majd a gyönyörű sportkupét.

A 4,76 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,35 méter magas LC 500 elsőként bemutatkozott változata az RC F és GS F modellekből ismerős 5 literes, V8-as szívómotort kapta 477 lóerős teljesítménnyel és 530 Nm nyomatékkal. Az erőforrás egy új tízfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket, így az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra. A hibridmodell műszaki részleteire a genfi autószalonon derülhet fény.

Töltsd le háttérképnek is nagy felbontásban: