Mégsem biztos, hogy Törökország gyártja majd a Passat és a Superb modelleket

Bár a Volkswagen már egyszer bejelentette, hogy Törökországban létesítenek gyárat a Passat és a Skoda Superb gyártására, ebbe azóta alaposan belekavart Törökország háborúba lépése. Románia és Bulgária is azonnal bejelentkezett, mint esetleges tartalék.

A Török vezetés lelkesen vette tudomásul, hogy a Volkswagen őket választotta ki az új, a Passat és a Skoda Superb gyártását átvevő gyár létesítésére. Erdogan még azt is rendeletbe adta, hogy a jövőben a vezetők csak Passatokkal járhatnak, azaz a „hazait” kell majd előnyben részesíteni. Most viszont kiderült, hogy egy picit korán ittak a medve bőrére.

A Volkswagen ugyanis Törökország Szíria elleni hadműveletei miatt felfüggesztette a döntést és elkezdte vizsgálni a további lehetőségeket, azaz nem kívánnak a németek egy olyan országba gyárat építeni, ami háborúzással foglalatoskodik mostanság.

A hír hallatán azonnal bejelentkezett Románia és Bulgária, mint lehetséges jelöltek, ám a VW csoport hivatalosan még nem döntötte el, hogy „kit vesz elő a kispadról” ebben a játszmában.