Megmutatta a harmadik TCR versenyautóját a Hyundai

Eddig sem szűkölködött túraautó szériás versenyautókban a Hyundai, ám most egy újabb utcaiból faragott versenygépet mutattak be. Ez lesz a jövő évi versenyszériában induló Elantra N TCR.

A Hyundai komoly hangsúlyt fektet az autóversenyzés világába, éppen ezért nagy számban kínálnak gyári versenyautókat is. Csak a TCR, avagy a túraautó részleg három különböző típust kínál már, az eddigi i30 N TCR (Michelisz Norbert versenygépe) és a Veloster N TCR mellé ugyanis megérkezett az Elantra új generációjából faragott (igazság szerint alig egyezik meg a széria modellel) pályaautó.

A gyáriak az eddigi versenyautóknál szerzett tapasztalatokat is felhasználták az építéshez, illetve csaknem 5000 kilométert tettek meg vele különböző teszteken a világ minden táján megtalálható versenypályákon, hogy egy kimondottan ütőképes konstrukciót biztosítsanak a jövő évi szezonra.

A meghajtásban igazán nincs semmi meglepő, a gyáriak ugyanis az N-es részleg sok helyen alkalmazott kétliteres turbós egységét használták fel, melyet 340 lóerőre és 410 Nm nyomatékra lőttek be.