Karbonszálas felnivel erősít a Hyundai N-es részlege

A Hyundai komolyan veszi a sportosságot az N-es modelleknél, ezért a jövőben a rugózatlan tömeg csökkentésére is lehetőséget ad. Jönnek a karbonszálas-hibrid felnik, melyeket a Dymag szállít a koreai márka vásárlóinak.

A Hyundai már alapból nagyon jó minőségű autókkal látja el a vásárlóit, de aki az N-es modellek közül válogat, az igencsak komoly sportos járgányokkal találkozhat. A koreaiak nagy hangsúlyt fektetnek ugyanis a teljesítményre kihegyezett változatok fejlesztésére és igyekeznek minden ponton a legtöbbet nyújtani.

Most egy újabb lépést tesznek meg a kompromisszumok nélküli sportautózás irányába, miután bejelentették, hogy a Dymag céggel összebútorozva elkezdenek karbonszálas-hibrid felniket kínálni az autókhoz.

A hibrid részét a dolognak úgy kell elképzelni, hogy a külső gyűrű ténylegesen karbonszál-szövetből épül fel, míg a belső rész marad kovácsolt fém. Ezzel nagyjából 40-50 százalékkal lesz könnyebb a kerék, mintha az egész fémből készülne, ami sokat számít rugózatlan tömeg esetében.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe kerülnek majd az új felnik, de abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz olcsó mulatság. A Renault például pár éve a Megane RS Trophy-R kivitelhez kínált karbonszálas felniket, nagyságrendileg 5 millió forintos felárral.