Megmarad a V12-es motornál, de azért a villanyosításból sem marad ki a Lamborghini Aventador utódja

Lassan nyugdíjba vonul a Lamborghini Aventador, az utódmodellről pedig el is kezdtek szivárogni az első információk. Nem engedi el egyelőre a V12-es motorokat az olasz gyártó.

A Lamborghini sosem siette el a generációváltásokat, mivel egy szupersportkocsi fölött lényegesen lassabban jár el az idő, mint ahogy az egy átlagos mászkálós járgány esetében történik. Az Aventador viszont már így is csaknem 10 éve van a piacon, így érthető, hogy már mindenki azt várja, hogy vajon mikor jelentik be az utódmodellt az olaszok.

Hivatalos premier dátum és elnevezés még nincs, de végre elkezdtek csöpögni a fontosabb információk az autóval kapcsolatban. Egészen pontosan a márka technikai igazgatója, Maurizio Reggiani árult el fontos dolgokat a Car & Driver magazinnak az újdonság kapcsán.

Először is a legfontosabb, hogy a gyártó az emissziós szabályozások ellenére sem mond le a V12-es motorokról, mivel az a márka vezetősége szerint hozzá tartozik a Lamborghini megítéléséhez már a legelső modellek óta.

“A V12-es elrendezés a Lamborghini sztori része már a kezdetektől fogva. Fennállásunk óta minden évben jelen volt, ezért is döntöttünk úgy, hogy a jövőben is megtartjuk azt, hibridesített formában”- mondta az igazgató.

Tehát marad a motor elrendezés, viszont a villanyosítást nem kerülheti el a modell. Bár a hajtásláncról ennél pontosabb adatok nem hangzottak el, Reggiani azt azért elárulta, hogy egy az autó elejébe épített elektromos motorral egészítik majd ki a benzines erőforrást, így az első tengely villanyos hajtást kap. Ez azért is jó a Lamborghini szerint, mert így továbbra is el tudják kerülni a turbósítást, az elektromos rásegítés ugyanis tökéletesen kiküszöböli a szívómotorok minden gyengeségét. Szintén fontos, hogy a tervek szerint jövőre bemutatásra kerülő Aventador utód tisztán elektromosan is képes lesz majd közlekedni kisebb távokat.