Elektromos crossover inváziót jelentett be a Volkswagen csoport

Jövőre és 2022-ben is fontos elektromos premierekkel készül a Volkswagen csoport, főleg crossover fronton. A konszern csaknem minden márkája kap újdonságot a szóban forgó kategóriában.

Komoly mértékben ráfekszik az elkövetkező években a villanyosításra a Volkswagen csoport is, aki nem mellesleg a manapság még mindig népszerű SUV palettát sem hanyagolja el ezen a fronton. Lesznek is szép számmal újdonságok jövőre és 2022-ben is.

Gyakorlatilag a konszern minden márkája kap új elektromos SUV variánst a most az Automarket online magazin birtokába jutott Volkswagen ütemterv szerint. Ennek alapján kijelenthetjük, hogy jövőre érkezik például a Seat El-Born, a kupé-SUV jelleggel bíró Volkswagen ID.4 (tanulmány néven még ID. Crozz), az Audi Q4 elektromos átirata és a már bemutatókon megismert Enyaq, mely a Skoda első teljes értékű villanyos modellje.

A 2022-es évben három újdonságra számíthatunk, ám ezek mindegyike komoly jelentőséggel bír. Az egyelőre csak tanulmány néven ID.Buzz néven emlegetett járgány ugyan nem crossover lesz, hanem egy kisbusz, ám érdekesség lehet belőle, ha tényleg megtartják végül a retro dizájnt a Volkswagennél. Szintén fontos, hogy folytatja az SUV palettája villanyosítását az Audi, azaz a Q5 is kap E-Tron változatot két év múlva. A legérdekesebb talán, hogy a Porsche a Macan-t is villanyosítja, ám a tervek szerint egy darabig megmarad még a belsőégésű motorral szerelt változat is, ám a kettőt hangsúlyos dizájnelemekkel különítik el egymástól a gyáriak.