Még egy SUV jöhet a Bentley kínálatába

A Mulsanne zászlóshajó idén lekerül a Bentley palettájáról, viszont érkezik egy új modell helyette. Ez egy a Bentayga fölé helyezett SUV modell lesz.

A Bentley még év elején jelentette be, hogy a kereslet hiánya miatt leveszi a Mulsanne luxus cirkálót a palettáról. Ekkor még nem volt szó utódmodellről, most részben legalábbis, de megváltozott a helyzet.

A márka vezérigazgatója, Adrian Hallmark árulta el ugyanis egy interjúban, hogy nem szeretnék üresen hagyni azt az árkategóriát, amit a Mulsanne képviselt, így mindenképpen terveznek a helyére utódot. Ám az nem egy luxus szedán lesz, hanem bizony egy gigantikus szabadidő-járgány.

„Mi mindenképpen szeretnénk valamit a Mulsanne helyére, annak az árkategóriájában. Az biztos, hogy nem lesz sportkocsi, mert mi azokkal nem foglalkozunk. A felméréseink viszont arra mutatnak rá, hogy a luxusautó vásárlók az SUV modellekben látnak mostanság potenciált, amit mi ki is szeretnénk használni”- hangzott a vezérigazgató egyértelmű állásfoglalása.

Arról azonban nem árultak el még semmit, hogy mikor érkezik a Bentayga nagytestvére, illetve az sem tiszta még, hogy a hagyományos vagy a hibrid vonalat követik-e majd vele.