Még idén elkezdi tesztelni a Bentley az első elektromos autóját

A Bentley vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy a márka elektromos átalakulása megkezdődött, a jövőben nem kevesebb mint öt darab villanyos modellre is számíthatnak a vásárlók. Az első hangtalan Bentley tesztelése ráadásul még idén elkezdődik.

A jelenlegi politikai nyomás hatására egyre inkább világos lesz, hogy a jövő hajtása bizony elektromos. Esetleg ott van még a hidrogénezés is, de a legtöbb gyártó ezen a téren olyan kevés tapasztalattal rendelkezik, hogy inkább a villanyosítás felé veszik az irányt. Így tesz az eddig gigantikus V motorokkal dolgozó Bentley is, legalábbis Adrian Hallmark vezérigazgató legutóbbi bejelentése szerint.

Hallmark ugyanis elárulta, hogy belátható időn belül nem kevesebb mint öt elektromos modell kerül majd be a kínálatba. Mit jelent a belátható idő? Ezt egyelőre nem konkretizálták, az a hír viszont már napvilágot látott, hogy a gyártó még idén év végén elkezdi tesztelni az első elektromos autóját.

Az sem derült még ki hivatalosan, hogy ez egy luxusszedán lesz, vagy a továbbra is divatos SUV kategóriát képviseli majd, Hallmark elmondása szerint viszont kiváló aerodinamikai tényezőkkel rajzolták meg az autót, melynek jelenleg a külső dizájnja 80-85 százalékos elkészültséggel rendelkezik, a belső kidolgozottsága pedig nagyjából 95 százalékra tehető.

A vezér szavaiból arra következtethetünk, hogy lényegében már csak az utolsó simítások vannak hátra, tehát jövőre már minimum a premierre készülhetünk, míg várhatóan 2025-ben megérkezhet a piacra az első elektromos Bentley is. Érthető a sietség, hiszen a nagy rivális Rolls-Royce is már javában teszteli az első elektromos autóját, mely egy luxuskupé lesz és Spectre néven találhatjuk majd meg a kínálatban.

Mindezek mellett érdekes részlet még, hogy Hallmark szerint a Bentley jelenlegi kínálata túlságosan szűk réteget céloz meg az árazásával. Ebből akár arra is következtethetünk, hogy a készülő elektromos paletta lefelé is elmozdíthatja a Bentley márkát és egy megfizethetőbb kínálattal találkozhatunk majd a jövőben. Persze, azért Skoda-Volkswagen szintre továbbra sem érdemes számítani ezen a téren.