Már szeptembertől elkezdi az európai kivonulást a Mitsubishi

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Mitsubishi üzleti megfontolásból a jövőben hanyagolni fogja az európai piacot. Most viszont kiderült, hogy hamarabb lesznek drasztikusabb lépések az ügyben.

A Mitsubishi a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre hivatkozva az európai piac elengedéséről döntött. Az első körben arról volt szó, hogy a jövőben megjelenő modellek nem érnek el majd hozzánk, most viszont már az is biztos, hogy szeptembertől nem szállítanak több SUV modellt Európába a japánok.

Természetesen ez azt jelenti, hogy jövő hónaptól nem lesz elérhető a paletta háromnegyede, ugyanis az Outlander, az ASX és az Eclipse Cross tette ki eddig a kínálat oroszlánrészét. Az L200 és a Space Star egyelőre marad, de csak év végéig, ami egyben azt is jelenti, hogy jövőre már mint autógyártó nem lesz elérhető a körzetben a Mitsubishi.

Az okokat firtatva tény, hogy a koronavírus miatti visszaesés szerepet játszhatott a drasztikus döntésben, de legalább ekkora súllyal nyomott a latba a Nissan-Mitsubishi-Renault szövetség megállapodása, hogy nem állítanak egymásnak konkurenciát egy piacon sem. Ennek fényében érthető, hogy a gyengén teljesítő Mitsubishi-nek kellett mennie, eladás számot tekintve ugyanis a Nissan és a Renault is köröket ver rá SUV fronton.