Már 400 ezer legyártott G-osztálynál tart a Mercedes és a Magna Steyr!

A Mercedes ikonikus kocka terepjárója több mint 40 éves múltra tekint vissza. Mindig is egy rétegmodell volt, ezért is nagy teljesítmény, hogy már 400 ezer darabot gyártottak le belőle a megjelenése óta.

Ünnepélyes keretek között jelentette be a Magna Steyr, hogy Grazban legördült a gyártósorról a 400 ezredik G-osztályos Mercedes. Az ünnepi példány egy bordó fényezéssel ellátott G400d modell, melynek orrában egy hathengeres 330 lóerős turbódízel egység dolgozik. A megrendelőről annyit árult el a gyártó, hogy egy olyan német vásárlóról van szó, aki már-már gyűjtő szinten 20 másik különleges autóval is rendelkezik.

A 400 ezres példányszám mindenképpen figyelemreméltónak számít, de nem szabad elmenni a tény mellett, hogy a G-osztály története nem pár évvel ezelőtt kezdődött. Egészen pontosan 48 éve annak, hogy a Mercedes és a Steyr-Daimler-Puch közös fejlesztéséből megszületett a ma már legendás terepjáró, melynek első példányait kimondottan katonai célokra alkották meg. 1979-ben jelent meg az utcai változat is, ami lényegében évtizedekig változatlan formában készült, hiszen teperjáró mivolta nem igazán indokolta a gyakori megújulást.

Ez változott meg az utóbbi években, amikor is elkezdett státusszimbólummá vedleni az autó, majd 2018-ban bemutatkozott a továbbra is kiváló terepjáró képességekkel ellátott, de már jóval személyautósabb kényelmet kínáló jelenlegi generáció.

A G-osztály tehát mindig is egy szűk réteget szólított meg, ráadásul sosem volt olcsó mulatság. Ennek fényében pedig még szebb az a bizonyos 400 ezer példányos eredmény!